fbpx

Over Karin Rutjes

-Member van FEMMELY-

Hallo! Ik ben Karin Rutjes en samen met mijn man, dochter en zoon woon ik in Hardenberg. Yes dat plaatsje dat bijna van de Nederlandse kaart valt. En ik ben hoogsensitief. Zo ben ik geboren, uiteraard. Alleen weet ik het pas sinds 8 jaar en leef ik pas bewust met deze eigenschap sinds 1 jaar.

Vanaf mijn 4e jaar ben ik bestempeld als nerveus en onzeker kind. Mijn leven verliep op emotioneel vlak behoorlijk hobbelig en daardoor heb ik ook veel last gehad van lichamelijk klachten. Die zich voornamelijk hebben geuit in hevige buikpijn. Basisschool, middelbare school en werken is met grote ups & downs verlopen. Ik heb nooit geweten wat er met me aan de hand was. Wel wist ik dat het leven me zwaar viel en ik kon nooit echt genieten.

Ik leek bij alles zoveel te voelen. Ik was ontzettend angstig voor van alles. Kleine veranderingen konden me van de wijs brengen en naarmate ik ouder werd reageerde ik steeds angstiger op situaties die spanning met zich mee brachten.

Na een aantal depressies vanaf mijn 12e kwam in mijn twintiger jaren het begrip hoogsensitief voorbij. Ik kon me er helemaal in vinden. Herkenning alom. Maar jeetje dat vroeg wel wat aanpassing. En dat leek me ingewikkeld. Dus ik deed er niets mee. Nu, jaren later, ben ik door nog een aantal pittige periodes, echt voor mezelf gaan kiezen. Door te gaan leven en luisteren naar mijn hoogsensitieve eigenschap. Ik heb verschillende diploma’s op coachingsgebied, waaronder coaching bij hoogsensitiviteit.

Ik wil vrouwen, meiden, moeders, inspireren, motiveren en helpen een positief leven te creëren met deze mooie eigenschap. Hoogsensitiviteit wordt vaak als negatief bestempeld. Als iets wat lastig is, maar dat hoeft niet zo te zijn. Het is een geweldige eigenschap die je zoveel mooie dingen kan brengen. Het vraagt alleen wel, bewustzijn, juiste keuzes maken en acceptatie van deze eigenschap.

Ik geef coachingsessies in mijn praktijk en ook online. Ik schrijf blogs voor mijn eigen website en ik ben vaste auteur voor Hoogsensitief.nl

Samen met alle ambassadors van Femmely wil ik graag mijn steentje bijdragen aan een mooier leven vanuit je gevoel.

Hoogsensitief

Coaching

Inspiratie

Volg Karin Rutjes online

Wil je meer over Karin, haar werkwijze en wat haar zoal bezig houdt? Bezoek dan haar website! Ook voor vragen aan Karin over eventuele samenwerkingen kun je haar via onderstaande button bereiken.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram Access Token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Error: admin-ajax.php test was not successful. Some features may not be available.

Please visit this page to troubleshoot.

Gratis e-book: 7 tips om moeiteloos en consistent content te maken

Wanneer je dit e-book download, ontvang je ook gratis tips en inspiratie in je mailbox - maximaal 1x per week. Ik houd niet van spam en ik ga zorgvuldig om met je gegevens. Voor meer info bekijk de privacyverklaring.

Bedankt voor je download, je ontvangt het e-book binnen enkele minuten in je mail.

X