fbpx

Wil je graag je Facebook advertenties live zetten, maar heb je zelf geen tijd of inspiratie om afbeeldingen op te maken? Of wil je gewoon wat meer materiaal hebben om mee te testen? Dan is dit misschien wel dé oplossing!

Samenwerking Facebook en Shutterstock
Deze functie bestaat al zo’n 3 jaar binnen de Adsmanager, maar ik merk dat veel mensen dit helemaal niet weten. Om eerlijk te zijn, valt het ook gewoon niet zo op wanneer je bezig bent met het maken van de advertenties.

Facebook heeft sinds 2016 een samenwerking met Shutterstock: de grootste en meest bekende online stockfoto databank. Normaal gesproken betaal je bij Shutterstock per foto of een vast bedrag per maand en kan dat flink oplopen. Zeker als klein bedrijf of eenpitter is het vaak niet de moeite om zoveel geld te betalen aan stockfoto’s, zeker omdat er tegenwoordig ook andere goede alternatieven zijn zoals Unsplash.

Maar de database van Shutterstock is zó groot, dat je hier eigenlijk altijd wel afbeeldingen kunt vinden die passen bij jouw bedrijf of merk. Daarom vind ik het soms wel leuk om naast de afbeeldingen die ik zelf upload in de Adsmanager ook wat te testen met foto’s van Shutterstock. En via de Adsmanager kost dit je helemaal niets. Leuk toch?

Dit is hoe het werkt

Wanneer je in de Adsmanager het doel hebt gekozen en de advertentieset hebt ingericht, kom je bij het laatste onderdeel: de advertentie zelf. Via ‘Media’ klik je op ‘Afbeelding toevoegen’.

Daarna krijg je weer een aantal opties en kies je de onderste: ‘Standaardfoto’s’. Vervolgens kun je gaan zoeken! In het voorbeeld hierboven heb ik gezocht op ‘yoga’ en zie je gelijk alle resultaten.

 Je kunt maximaal 6 afbeeldingen kiezen (inclusief eventuele eigen afbeeldingen), zodat je hiermee kunt testen wat het beste werkt. Easy does it!

Leer alles over adverteren!

Op 15 december geef ik een online training over adverteren op Facebook en Instagram, waarin ik je alles leer over hoe je op een leuke manier jouw doelgroep kunt aanspreken en meer klanten aantrekt die echt bij jou passen.

Het is een pilot, omdat ik deze training normaal alleen live geef in Amsterdam of Utrecht. 

 

X